10 sätt att få publiken glada över till synes vardagliga produkter på sociala medier

Tror du att sociala medier engagemang är inte för ditt företag som dina produkter är till synes vardagliga?

Um… tänka om.

Just nu är sociala medier ditt bästa bete för att få folk att märka ditt varumärke, få prata om ditt varumärke, även när du tror att det inte finns mycket att prata om. Med alla dina potentiella kunder (både privatpersoner och organisationer) på sociala medier, var annars kan du vara?

Att ha en svag social närvaro är ännu värre än att inte ha någon social närvaro alls. Att vara närvarande på den sociala versen bara för sakens skull är som att stå i en mycket mobil pumpas upp publiken som är för upptagen för att märka något annat än det extraordinära. Därför, snarare än att bara vara en åskådare, bör du vara en aktiv deltagare i den sociala versen och syftar till att vara enastående.

Men hur man ska vara enastående med en ganska tråkig eller vardagliga produkt som inte riktigt upphetsa publiken?

Det är inte omöjligt.

Du behöver bara tala, visa, berätta, underhålla, dela och wow din publik.

Är du osäker på det? Här är några tips för att hjälpa dina till synes vardagliga produkter att få sina gyllene biljetter på sociala medier.

1. Utbilda din publik
Har du en inte så spännande produkt? Chansen är stor att en stor del av din publik inte vet att en sådan produkt finns. Det är därför ditt jobb att utbilda dem. Dela foton och videoklipp av din produkt som används. Skapa självstudier om dem. Men håll dem korta och roliga. På så sätt kan du sprida kunskap om din produkt på sociala medier.

2. Använd redan populära evenemang eller människor
Celebrity stöd säljer – vi behöver inte berätta det. Har du inte råd med en kändis? Det behöver du inte. Bara få en populär lokal figur, en Internet star (låt), eller ens en kommande populär händelse och använda dem för att sprida medvetenhet om din produkt.

En tillverkare av hinder folkmassan kontroll kan använda en lokal populär fotboll händelse eller parad och lägga upp en bild av en av sina hinder komplett med reklam för händelsen på den med orden – ”Vi ses där!” på den. På så sätt kan du använda hype runt en händelse för att ge din produkt ett uppsving.

Lämna ett svar