Hur man utvecklar en social media lyssna strategi

Sociala medier lyssna används oftare dessa dagar av många skäl. Det är delvis på grund av den ökade användningen av sociala medier av allmänheten. Men det beror också på att tekniken har gjort det möjligt för varumärken att komma till roten av kundernas känslor. Du kan ta reda på mycket om din målgrupp och använda informationen för att skapa en mer effektiv marknadsföringskampanj.

Det är också användbart när det gäller att hålla sig engagerad med konsumenterna och förstå din bransch. Du kan även utnyttja information om tävlingen för att få en större bit av kaka. Låt oss gräva i sociala medier lyssna och vad som är inblandade i en effektiv strategi.

Identifiera dina mål
Innan du börjar någon strävan, det är en bra idé att få klart på ditt mål och önskat resultat. När du går in på en social media lyssna strategi, bör du definiera vad du vill uppnå. Detta kan hjälpa dig att utveckla en färdplan för att komma till din destination. Din strategi kommer sannolikt att innehålla delar av lead generation, sökmotoroptimering, marknadsundersökningar, rykte förvaltning, och övergripande engagemang.

När du får klart på dina mål, kan du också hitta de verktyg som du behöver för att uppnå dem. Som det bästa företaget inom social analys erbjuder NetBase verktyg som hjälper dig med socialt lyssnande på ett sätt som är mer taktiskt och effektivt. Det är anledningen till att varumärken över branscher har förlitat sig på NetBase i flera år när man utvecklar en marknadsföringsstrategi.

Bedriva forskning
En av de mest imponerande fördelarna med socialt lyssnande är att kunna samla in data om din bransch och information direkt från konsumenterna. Du kan utöka omfattningen av din forskning så att den innehåller mer än bara dina befintliga kunder. Du kan också samla in mer koncentrerad information för att ta reda på hur dina nuvarande kunder tycker om ditt varumärke och om det finns några problem som måste åtgärdas. Istället för att få begagnad information, kan du höra exakt vad kunderna tycker och hur de känner.

Förstå trender
Trender kommer och går, särskilt dessa dagar. Du måste vara på toppen av nya trender som uppstår så att du kan publicera rätt typer av inlägg på sociala medier och på din webbplats. Det är inte bra nog att veta vad som trendade förra månaden. Istället måste du veta vad som trendade i morse. Underlåtenhet att göra detta kommer att resultera i missade möjligheter. Sociala medier lyssnar kommer att hålla dig uppdaterad om vad som är varmt och vad som inte.

Hantera ditt varumärkes rykte
Det fanns en gång en tid då människor gick direkt till ett företags hemsida för att klaga på en produkt eller tjänst. Om de hade ett problem med något och ville ha ett omedelbart svar, skulle de ofta ringa. Dessa dagar, Det är inte ovanligt för konsumenterna att lägga upp sina klagomål på nätet. Det finns ofta en känsla av att utstationering på nätet kommer att samla ett svar snabbare än någon annan metod för kommunikation.

Ibland kommer en kund bara att publicera online när de inte fick ett tillfredsställande svar från ett telefonsamtal eller e-postmeddelande. Hursomhelst, sociala medier lyssna bör användas för att optimera kundupplevelsen. Det kan också hjälpa dig att svara mycket snabbare.

Lämna ett svar