Influencer Marketing: YouTube eller Instagram?

Influencer marketing har tagit den digitala marknadsföringsvärlden med storm. Det är ett bra alternativ både för företag som vill främja service och produkter och för människor som vill tjäna pengar på nätet av sina namn. Många människor var verkligen framgångsrika i att bli influencers. Nu finns det många av dem som är villiga att fullfölja detta alternativ som sitt yrkesval.

De två stora sociala nätverk för influencers är YouTube och Instagram. Naturligtvis fokusera alla ansträngningar på en enda plattform är det bästa sättet att gå, men vilken är bättre?

Detta är vad vi kommer att diskutera i det här inlägget och dela några användbar information som kan hjälpa dig att göra rätt val.

Varför är YouTube bra?
Även om YouTube traditionellt har varit en mer sofistikerad plattform som inte tillåter att publicera korta videor, har det utvecklats på många sätt. Plattformen har nyligen lagt till en ny funktion som tillåter människor att skapa videor direkt. Detta har gjort den mer flexibel och användbar för mobila enheter.

YouTube är den näst största sökmotorn efter Google. Detta innebär att företag kan lita på det för att få synlighet direkt men också få fler visningar genom sökningar. YouTube har fantastiska analyser på egen hand som ger influencers allt de behöver för att spåra resultat.

Med tanke på att Google äger YouTube också, allt innehåll presterar bättre. Dessutom kan du välja att spåra deras resultat genom att länka till sidor från YouTube-videor.

Varför är Instagram bra?
Människor ansluter på Instagram, och de kan få en hel del värdefullt videoinnehåll. Jämfört med YouTube sticker Instagram verkligen ut när det gäller rörlighet. Plattformen är utformad för mobila användare, och innehåll kan hittas enkelt och konsumeras snabbt, samtidigt som den skapas med samma principer.

Alla Instagram-användare kan omedelbart komma åt innehåll om natur, arbete, livsstil och mycket mer. De kan få upp farten på de senaste händelserna och vad andra människor gör. Detta är en visuell social plattform där foton och videor är dominerande typer av innehåll.

Influencers använder dessa medier för att engagera och inspirera människor. Dessutom tillåter plattformen dem att nämna, tagga, skapa klickbara knappar och länka produkter och varumärken. Men på grund av dess popularitet och så många människor som försöker bli influencers, Det är viktigt att lära sig att upptäcka falska online influencers.

Så här fungerar produktplacering på YouTube
YouTube har en hel del alternativ produktplacering som kan användas autentiskt och interaktivt samtidigt dela ett varumärke historia. Vissa produkter kan inte bara marknadsföras direkt, och med sin mångfald kan YouTube användas för att marknadsföra dem också.

YouTube kan användas för att marknadsföra alla typer av produkter, precis så länge det inte är stötande eller olagligt. Produkter kan drivas direkt genom videor, bifogas som länkar, nämns och så vidare. Detta är naturligtvis en enkel representation, och det finns många alternativ.

Så här fungerar det på Instagram
Instagram erbjuder också mycket variation för produktplacering, särskilt nu när det finns Instagram-butiker. Influencers integrerar produkter i sina inlägg icke-påträngande för att skapa en naturlig effekt. Ändå är detta inte möjligt med alla produkter, men det är värt att veta.

Alla visuella produkter kan enkelt marknadsföras på sociala medier. Men de som inte har så mycket visuellt värde kräver ytterligare arbete. Ändå ger arten av nätverket fantastiska resultat som alla är vana vid att titta på videor och bilder dagligen. Användare blir helt enkelt lätt entusiastiska över produkter.

Värdefull statistik

Över 40 % av millennials tittar på och litar mer på YouTube-innehåll än TV.
Fler människor litar på kända YouTubers snarare än traditionella TV-personligheter.

Över 20% av YouTube-användare säger att plattformen har påverkat deras beslut att köpa en produkt någon gång.

Lämna ett svar