Sociala medier strategi för små biz: snabba tips för att samarbeta med fans och anhängare

Vi behöver inte berätta att sociala medier är viktigt för ditt företag – du vet redan att det är en av de bästa metoderna runt för att trumma upp leder, kontakt med dina kunder, annonsera dina produkter eller tjänster, hålla ett öga på konkurrensen, och poäng sökmotoroptimering poäng.

Men det kan vara svårt att veta vad, när och var man ska posta. Är Facebook fortfarande relevant? Ska du fokusera dina ansträngningar på Pinterest, Instagram eller Snapchat? Hur kan du väcka anhängares intressen och uppmuntra dem att interagera med ditt varumärke?

Oavsett om du var en tidig användare av sociala plattformar som helt enkelt är av inspiration, eller om du bara doppa tårna i vattnet i sociala medier men redan känns som du drunknar, fortsätta läsa för några bra idéer för att hjälpa kickstart din kreativitet och att hålla dina meddelanden på punkt.

1. Dela (eller skapa) innehåll som genljuder med ditt varumärke
Oavsett vilken webbplats du publicerar på, eller till och med vilken typ av innehåll du skapar, är det viktigt att se till att innehållet överensstämmer med företagets uppdrag, vision och värderingar.

Ett misstag som många sociala medier amatörer gör är att försöka kapitalisera på nuvarande, trendiga berättelser eller virala videor för det enda syftet att ses på tåget. Det räcker inte att visa att man är hippt till vad som händer i popkulturen. Du måste vara säker på att innehållet återspeglar vem du är som företag.

”Det är inte antalet gillar, retweets, aktier eller kommentarer ett inlägg får,” säger Zach Hoffman, VD för digital marknadsföring företaget Exults. ”Det handlar om huruvida de anhängare som engagerar sig i inlägget förstår och uppskattar dina meddelanden tillräckligt för att bli lojala kunder i framtiden.”

2. Ge anhängare ett Backstage Pass
Alla älskar att gå bakom kulisserna och få en insiders titt på det inre arbetet i deras favoritföretag eller varumärke. Så varför inte skapa och dela en ”Dag i livet av …” video eller photoset?

Detta kan vara särskilt effektivt om du har en udda eller unik arbetsplats – säg, ett kontor som är hund-vänlig, ett lager där anställda komma runt på rullskridskor, en super-cool spelrum, eller en rolig tradition som Hawaiian Shirt onsdagar.

Håll dina följare uppdaterade när det också finns en särskild händelse. Har dina anställda rutinmässigt delta i insamlingar, volontär möjligheter, eller ens ett kontor hela chili kock av? Ta massor av bilder och ge dina anhängare en glimt av företagskultur.

3. Tryck på dina anställda för inspirerande, underhållande inlägg
På samma sätt, belysa prestationer av dina gruppmedlemmar är ett annat bra sätt att sätta ett personelikt ansikte på ditt varumärke. Kanske du känner till en anställd som har övervunnit en hälsofråga att köra sin första triathlon, en som nyligen återvänt från ett humanitärt uppdrag till Afrika, eller någon som rutinmässigt loggar volontär timmar på den lokala djurhemmet.

Varför inte lyfta fram dem med en video, Q & A, eller gäst blogginlägg? Denna sociala medier strategi har den extra fördelen att erkänna dina anställdas styrkor och prestationer, vilket bidrar till att öka lagets moral och arbetstillfredsställelse.

4. Uppmuntra interaktion och engagemang
Det är ingen hemlighet att folk älskar att dela – sina åsikter, sina idéer, berättelser om sina barn, bilder på sina husdjur. Om du gör miljövänliga kläder, be om styling tips. Mat eller köksredskap företag kan begära anhängare recept eller idéer måltid planering. Be att få se fotografier av hur andra använder dina produkter. Fråga om vilka nya produkter dina fans skulle vilja se dig göra härnäst.

Interaktionen behöver inte ens involvera din produkt eller tjänst. Fråga om följares helg planer, dröm semester, favorit måltider, käraste minnen, eller ens roliga och / eller pinsamma saker deras barn har sagt.

Lämna ett svar