Teknisk SEO Guide för E-handel webbplatser

I genomsnitt är Amazon nås av över 197 miljoner användare i månaden motsvarar över hälften av den totala befolkningen i USA – så det kan vara svårt att föreställa sig att konkurrera mot en så stor jätte.

35 % av alla onlineköp börjar dock på Google.

Med rätt verktyg och strategier, även små e-handel företag kan få sina produkter rankas i Google, och en av de viktigaste sätten att förbättra din produkt sökning ranking är genom teknisk SEO.

Följande SEO tips hjälper dig att optimera din e-handel webbplats, för att öka synligheten för dina produkter i sökmotorer, och leda till ökad trafik och försäljning.

1. Specifika, long-tail sökord
Välj ett specifikt sökord som beskriver din produkt korrekt. Det är bäst att välja en med låg KD (Keyword Svårighetsgrad) och hög sökvolym. Du kommer att använda det här sökordet för att optimera resten av sidans taggar och innehåll.

Lång svans sökord tenderar att ha lägre sökvolymer eftersom de är mer specifika – men detta kan vara en bra sak. Genom att matcha vad dåkund letar efter med ditt sökord, är en försäljning mer sannolikt att göras.

Här är ett exempel:

Du är en hudvårdssajt, och en av de produkter du säljer är toner. Nyckelordet ”toner” har en KD på 33 och en sökvolym på 26 000. Även om sökvolymen kan se lockande, att kunna rangordna för ett sökord med en så hög svårt är nästan omöjligt.

Istället måste sökordet vara mer fokuserat på vad din kund letar efter. Om tonern är för människor som lider av akne, en mer fokuserad sökord är ”toner för akne benägen hud”. Detta bättre mål en viss typ av kund, och har en KD på 7 och en månatlig sökvolym på 300.

Du kan använda ett gratis verktyg som Ubersuggest eller ett betalt verktyg, till exempel Ahrefs eller SEMRush för att avgöra det bästa sökordet.

2. Optimera sidrubriker
Titlar är det första användarna ser när du bläddrar igenom resultaten i en sökmotor innan man beslutar om att klicka på en länk. Därför är det så viktigt att optimera sidrubrikerna.

Följande tre tips hjälper dig att optimera produkt- och sidtitlarna.

Sökord
När du har valt ett visst sökord för din sida eller produkt, SEO bästa praxis föreslår att placera detta sökord i början av din sida titel. Det gör ditt sökord det första användaren ser, så att de vet exakt vad sidorna kommer att handla om.

Om din webbplats till exempel heter ”Rensa bort hudvård” och din produkt är tonern som nämns ovan, kan sidtiteln se ut:

Toner för Acne Prone Skin | Beprövade resultat – Rensa bort hudvård

Unik
Google gillar inte dubbletter, så varje sida på din webbplats bör ha en annan sidrubrik.

Längd
Beroende på om sökmotorer visas på en stationär dator eller på en mobil enhet visas inte hela titeln i Google om en titeltagg är för lång. Därför rekommenderar vi att titeln inte är fler än 60 tecken, för att se till att din titel visas korrekt i sökmotorer.

3. Meta Beskrivningar
Precis som sidrubriker bör dina metabeskrivningar vara unika. Även om de inte bidrar till din SEO ranking, meta beskrivningar bör vara attraktiva för att locka användare att klicka på ditt resultat.

Det finns flera sätt att göra detta, inklusive:

Att ha en uppmaning: Använda verb som ”gå med, ring, köpa, handla”
Inklusive huvud- och sekundära nyckelord: När användare gör en sökfråga är matchande sökord fetstilade i sökresultatbeskrivningen. Detta hjälper till att varna användarna för innehållet på din sida och om det är relevant för deras sökfråga.

Lämna ett svar