Web Presence Management: Ditt nya verktyg för bättre varumärkesnärvaro

Med webbmarknadsföring och webbupplevelse utvecklas vardagliga företag idag behöver en lösning som hjälper dem att hantera sin webbnärvaro på rätt sätt. Det finns flera lösningar för hantering av webbinnehåll och webbupplevelsehantering, men ingen av dem kan ge dig en heltäckande lösning för att engagera din målgrupp med högkvalitativt innehåll och erfarenhet över hela världen webben.

För att göra det måste du bygga en stark webbnärvaro och hantera den med en kundfokuserad lösning som webbnärvarohantering.

Vad är hantering av webbnärvaro?
En Web Presence Management är förmodligen det bästa sättet att hantera webbinnehåll samt webbnärvaro runt om på webben. Det är processen att skapa och underhålla ditt digitala fotavtryck på internet.

Det finns några faktorer att tänka på för korrekt webbnärvaro hantering.

Där ett varumärke har en webbnärvaro?
Bygga en spektakulär webbnärvaro är det första steget i webbnärvaro förvaltning. Först måste du veta var din målgrupp är på webben och skapa en synlig webbnärvaro vid var och en av dessa punkter. Du kan skapa en stark webbnärvaro för ditt varumärke genom att skapa en företagswebbplats, en blogg, en sida på en granskningswebbplats, en wiki-sida eller en närvaropunkt för sociala medier (en LinkedIn-företagsprofil, Facebook-företagssida eller ett officiellt Twitter-konto.)

Hur varje webbnärvaro representerar ett varumärke?
För det andra måste du bestämma hur dessa webbnärvaro representerar ditt varumärke. Webbnärvarohantering säkerställer vilken roll varje webbnärvaro spelar för att skapa varumärkesidentiteten online. Ramen omfattar varumärkesägda webbnärvaro (hemsida, blogg, etc.), och de webbnärvaro som kontrolleras av partners och förespråkare.

Webbnärvarohantering avgör vilken roll var och en av dessa närvaroar i att skapa varumärkesidentiteten. Att utrota obehöriga ändringar av varumärket är också en del av webbnärvaronhanteringsramverket.

Innehållet som publiceras vid en närvaropunkt
Web närvaro förvaltning säkerställer också vilket material som publiceras vid varje närvaro och hur de bidrar till att skapa engagemang och penna det stora varumärket historien. Web närvaro förvaltning säkerställer att varje närvaro talar samma varumärke röst trots att de är tydligt olika i sin strategi.

Här är ett exempel – En företagssida på LinkedIn innehåller oftast företagsinformation, ideologi och evenemang, medan en Facebook-varumärkessida innehåller en betydande del av innehåll för kundengagemang och en del av varumärkeskampanjen. Båda sidorna ska dock spegla varumärkesideologin, ge samma typ av kundhjälp via sidan för sociala medier. Web närvaro förvaltning ser till att de gör. Det säkerställer en stark varumärkesnärvaro på nätet samt en kraftfull varumärkesröst som publiken kan lita på.

Lämna ett svar