Hur man genomför en marknadsundersökningar undersökning för din startup idé

Du har en bra service eller produkt idé … du har förklarat det för dina vänner och släktingar och de har gett dig en positiv åsikt. Men kommer det att imponera på dina investerare? Absolut inte.

För att imponera på dina investerare måste du ha några hårda data om hur din målgrupp kommer att svara på din produkt eller tjänst. Och det finns bara ett vetenskapligt sätt att göra det – genom marknadsföring undersökning.

En marknadsföringsundersökning är det första steget mot att förvandla din produkt eller tjänst idé till en praktisk affärsidé och så småningom hitta investerare. Om du undrar hur du kan genomföra en marknadsundersökningar undersökning för din start idé, vi har något bra för dig. Vi ger dig den grundläggande konturen av att göra en kompetent marknadsundersökningar undersökning – den typ som tillhandahålls av forskningslösningar såsom Kommunikation för forskning.

En marknadsundersökningar för startup-idéer ska kunna svara på tre viktiga frågor –

Vem är din målgrupp?
Är din produkt- eller tjänsteidé efterfrågad?
Hur mycket är folk villiga att betala för samma?
Nu är den verkliga frågan hur kan du hitta dessa svar med din undersökning? Låt oss lära oss tricken tillsammans:

Målmarknad

Du har förmodligen en bra uppfattning om din målgrupp och din målgrupp. I själva verket är du förmodligen säker på vem som kommer att vara intresserad av dina produkter. Men om du inte har tillräckliga data, även en kvalificerad gissning kommer inte att hålla fortet framför investerarna.

Så din undersökning bör börja med att ställa ett litet antal demografiska frågor om kön, ålder, hushållsinkomst etc. Dessa är inte relaterade till din specifika produktidé, men de ger dig en uppfattning om hur olika typer av människor svarar på senare frågor om din produkt.

Lämna ett svar