När du sparar pengar är en dålig vana för ditt företag

Dina föräldrar tjatade på dig för att spara din veckopeng. Dina lärare sa åt dig att spara en del av dina lönecheckar. Även din bank säger åt dig att sätta in pengar på ett sparkonto, mest för att de vill använda dina pengar. Oavsett, spara pengar är en del av vår kultur.

Det finns goda skäl att spara pengar, som att bygga en pension eller akut fond och spara pengar för college undervisning. Om du inte sparar pengar, kommer du inte att kunna köpa mat eller betala elräkningen om du förlorar ditt jobb eller blir funktionshindrade.

Att spara pengar är inte problemet. Tvånget att alltid spara vartende är problemet, och det är ett tänkesätt du inte har råd att ta med dig till din start.

Tvånget att spara pengar är en dålig vana
Allt kan bli en dålig vana när det är obalanserat. En vana är en tanklös handling, och många människor styrs av tvånget att agera på sina vanor. Till exempel, tusentals människor röker en cigarr en gång om året för att fira och det blir aldrig en vana. Andra röker två paket cigaretter varje dag och kan inte sluta, antingen på grund av missbruk eller önskan att se cool. I detta sammanhang är tobak inte den dåliga vanan – tvånget att fortsätta röka är.

Liksom tvång att röka, tvångsmässigt spara pengar kan ha en skadlig effekt på ditt liv och företag. Om du är en överbesparande spendera varje ledig stund tjäna pengar för att spara, är avvägningen ödesdigra: du försummar dina nuvarande behov. Detta är dåliga nyheter för affärerna.

Ta dina affärsbehov på allvar
Pengar är det medium som du får ditt företags behov. Otillfredsställt behov gör det svårt att driva ditt företag. Till exempel, arbetar du från en obekväm, distraherande internet café eftersom du inte vill spendera pengar för att bygga ett kontor? Detta är ett otillfredsställt behov som pengar kan uppfylla.

Ett kontor ger vad internetkaféer inte kan: möjligheten att anpassa din arbetsmiljö. Genom att anpassa din arbetsmiljö slipper du distraktion och gör dig mer produktiv.

Lämna ett svar