Varför är Robotic Startups på uppgång? (Infographic)

Tech startups poppar upp över hela världen som prästkragar på våren. Om du kan tänka på det, det finns förmodligen en start redan på gång för det. Detta är inte en dålig sak – det är att öka innovation i den tekniska industrin och göra material och produkter mer lättillgängliga för allmänheten. Robotics startups är en trend som har vuxit exponentiellt under de senaste åren. Varför är så många robotteknik startups på uppgång?

Ökad finansiering
2016 var det bästa året för robotindustrin som helhet hittills. Investeringarna ökade med 52 procent från föregående år, vilket ger även de nyaste startups det stöd som de behövde för att skapa fantastiska nya produkter. Denna dramatiska tillväxt verkar tyda på att investerare blir mer bekväm med idén om robotteknik, vilket är bra för både industrin och de relaterade sektorer som skulle kunna dra nytta av dessa innovationer.

Många branscher förlitar sig redan på robotteknik i någon form, från Da Vinci kirurgi robot som används i medicin till den massiva montering robotar som används i många fordonsanläggningar.

Störningar i industrin
Robotindustrin börjar redan störa andra industrier. Den medicinska robotindustrin förväntas växa mer än 21 procent mellan 2016 och 2021, med leveranser nästan tredubblas under den perioden. Robotic startups kapitaliserar på denna tillväxt genom att komma in på bottenvåningen.

Företag som designar pneumatiska robotarmar, som är bättre för känsligt arbete eftersom de luftdrivna servon ger bättre kontroll än sina elektriska motsvarigheter, kan skapa sina produkter för att möta ett företags specifika behov i stället för massproducerande generiska mönster.

Varierande applikationer
Robotics är inte begränsad till montering och kirurgi, vilket är en del av varför så många nya startups poppar upp. Nästan alla branscher kan dra nytta av anpassad robotteknik. Två av de största utmaningarna inom jordbrukssektorn just nu är en brist på full och effektiv automatisering och problem med tillgången på arbetskraft. Båda dessa problem kan lösas med tillämpning av robotteknik – och några av de största namnen inom jordbruksutrustning arbetar redan på att komma in på bottenvåningen.

John Deere, det mest kända traktormärket i världen, arbetar med att finslipa självkörande traktorer. När dessa traktorer är redo för frigivning, kan de tillåta jordbrukare att fokusera sin uppmärksamhet någon annanstans medan traktorn gör sitt jobb utan tillsyn. Med behovet av mat klättring exponentiellt varje år – vi behöver 70 procent mer mat till 2050 än vi gjorde 2005 – övergången till jordbruksautomation är vettigt.

Lämna ett svar