Varför Startups måste fokusera på försäljning mer än de tror

När entreprenörer startar en ny startup-verksamhet tenderar de att fokusera på produktutveckling, kapitalanskaffning, affärsstruktur och varumärkesprofil. De spenderar ofta oräkneliga timmar att skapa sina produkter, prata med investerare och tänka ut smarta logotyper. Tyvärr, vissa företagare misslyckas med att bygga ett företag som kan förverkliga sin fulla vinstpotential. Detta beror på att de inte har tillbringat tillräckligt med tid att tänka på hur deras produkt kommer att marknadsföras och hur det kommer att uppnå försäljning.

Det finns viktiga försäljningsfrågor som måste ställas, till exempel – Vad är målet demografiska? Hur mycket pengar spenderar de på liknande produkter eller tjänster? Vilka tekniker kommer att användas för att generera försäljning? Vem kommer att leda mitt säljteam?

Utan en stark betoning på försäljning, många entreprenörer och startup founds sluta med en ”startup” och inte en ”verksamhet”. Utan försäljning, inte bara kommer företaget att vara mindre lönsamma (om lönsamt alls), men det kommer också att vara mindre attraktivt för nya investerare och kommer att kämpa för att växa. Denna artikel kommer att dela några viktigare skäl till varför startups måste fokusera på försäljning mer än de tror.

Försäljningslön för dagliga utgifter
De flesta startups kör ett tätt fartyg, bara köpa objekt som anses nödvändiga för utvecklingen av verksamheten. Men att hitta pengar till forskning, produktutveckling, webbservrar, möbler, datorer, snabbnudlar och kaffe är inte alltid lätt. Upprätthålla ett stadigt kassaflöde tillgängligt från försäljningen kommer att bidra till att betala för dessa kostnader utan att gå in i skuld eller skaffa mer kapital. Verksamheten kommer att vara mer stabil tidigt, anställda kommer att bli lyckligare, och du kommer att vara mindre ekonomiskt stressad. Verksamheten kommer också att vara mer robust och kunna hantera oväntade kostnader.

Fokus på försäljning innebär att du skapar en bättre produkt
Att ha fokus på försäljning från dag ett hjälper dig att skapa en produkt som kunderna tycker är attraktiv och värdefull. Att hålla försäljningen i åtanke under utvecklingsfasen leder dig också till lösningar som gör det bästa för företagets långsiktiga hållbarhet.

Försäljningen visar att ditt företag är värdefullt
Att kunna ta en produkt till marknaden och hitta kunder som är villiga att betala för det visar att ditt företag är värdefullt. Det kommer inte bara vara ”en annan start”, kommer det att bli ett värdefullt företag som har en produkt som konsumenterna är villiga att köpa. Att ha ett värdefullt företag kommer att göra det lättare att bilda partnerskap med andra företag, få lån, eller sälja verksamheten vid ett senare tillfälle.

Försäljning gör ditt företag mer attraktivt för investerare
Om du är intresserad av att skaffa kapital från en ängel investerare, riskkapitalist, eller annan källa, kommer du att vara mycket mer benägna att lyckas om du har försäljning på dina böcker. Andra aspekter som rör försäljning som webbplatsbesökare, kundlojalitet och användarengagemang kommer också att göra din start mer attraktiv för investerare.

Att ha en mer attraktiv start kommer också att ge dig mer förhandlingsstyrka när det handlar om potentiella investerare. Detta hjälper dig att skapa en affär med mer gynnsamma termer som gynnar ditt företag på lång sikt.

Försäljning innebär att du inte behöver investerare
Om du säljer produkter tidigt, ditt företag kommer att vara ekonomiskt oberoende tidigare och du kommer att ha kapital tillgängligt för att växa. Du behöver inte ge upp delägandet av din start till en tredje part för att få det kapital som krävs för att växa.

Ett starkt försäljningsfokus förbättrar varumärkeskännedom
När du säljer fler produkter, din startup varumärke medvetenhet kommer att börja växa i snabb takt. Kunderna kan berätta för andra om hur glada de är med produkten, lämna recensioner på nätet, och diskutera det på sociala medier. Detta kan skapa en enorm mängd gratis publicitet och främjar ditt företag på marknaden.

Ge bort kontanter i stället för eget kapital
Att ge bort stora aktier till tidiga anställda är ett vanligt misstag som företagare gör. De gör ofta det eftersom de inte har tillräckligt med pengar till hands för att betala dessa anställda de löner de förtjänar. Använda kontanter i stället för eget kapital hjälper dig att undvika vissa typer av problem senare, som att behålla kontrollen över företaget efter att ha använt riskkapital eller tvingas köpa tillbaka eget kapital till en hög kostnad.

Försäljning Hjälper dig att anställa bättre människor
Kvaliteten på dina första anställda kommer att spela en stor roll för att avgöra framgången för din start. Om du lyckas hitta personal som är beslutsamma, begåvade, kvalificerade och kunniga, kommer det att ge din start bästa möjliga chans.

Den tidiga injektion av intäkter från stark inledande försäljning kommer att hjälpa din start anställa dessa högkvalitativa anställda så snart som möjligt. Du behöver inte vänta på en ängel investerare att släppa $ 1 miljon i knät innan du anställer en marknadsföring guru eller världsklass webbdesigner. Verksamheten kommer att kunna betala sina löner omedelbart.

Lämna ett svar