7 sätt att främja corporate elearning inom din organisation för att förbättra aktivt deltagande i utbildning

Dagens fartfyllda teknik förändrar alla aspekter av våra liv. Det har inte bara förändrat vårt sätt att njuta av underhållning, men också hur företag erbjuder företagsutbildning. Borta är de dagar då företagsutbildning hade ett klassrum-baserad strategi. Idag är den traditionella formen av
utbildning har ersatts av teknikaktiverad eLearning.

Det finns vissa fördelar med att anpassa eLearning för företagsutbildning. Dessa är:

Leveransmetoderna matchar ämnet
Skalbarhet
Snabbare
Anpassningsbara
Det kan hjälpa anställda att lära sig var som helst, när som helst
Dessa dagar eLearning har blivit en viktig del av företagsutbildning. Därför har hanteringen av eLearning-innehåll blivit mer kritisk än någonsin. Ett utbildningssystem eller LMS gör det enkelt för företagsledarna att administrera, leverera, hålla koll och rapportera utbildningen. Med en LMS är det lättare att kompetenshöjning de anställda och hålla reda på inlärningsdiagrammet.

Den största utmaningen för företagens eLearning är dock ett aktivt deltagande från de anställda. För det mesta har de anställda så mycket arbetstryck att det blir svårt för dem att delta aktivt i inlärningsprocessen. Medarbetarna måste vara grundligt engagerade och motiverade att lära sig. De bör vara medvetna om den positiva effekt som ett LMS eLearning-innehåll kommer att ha på deras prestanda och produktivitet. Om de anställda inte är motiverade, online-utbildning kommer att gripa för att vara effektiv.

Så, hur marknadsför du ditt företags eLearning-program inom din organisation för att få dina anställda att ta en aktiv del i online-utbildningen? Här är sju tips för att marknadsföra din online-utbildning internt.

1. Värd ett webbseminarium
Webbseminarier är interaktiva och engagerande evenemang där dina anställda kan ställa frågor och utbyta idéer. Online instruktörer och utvecklare kan också främja kommande företagens eLearning kurser och aktiviteter i ett webbseminarium. Värd för flera webbseminarier genom att dela din distribuerade arbetsstyrka är också en bra idé.

Det gör att ett större antal människor att interagera. Du måste dock ge dina anställda riklig information innan evenemanget för att hjälpa dem att förbereda sina frågor i förväg.

2. Skapa en medarbetares grupp på sociala medier
Att skapa en sluten grupp på sociala medier är en marknadsföringsstrategi som håller dina anställda in-the-loop. En privat grupp på sociala medier är en idealisk plats för att ladda upp onlineaviseringar för en utbildning, evenemangsinbjudningar och till och med efter utbildningstips online. Dina anställda måste också tillåtas att publicera användbara resurslänkar och diskutera eventuella online-utbildningsevenemang.

Du måste dock se till att gruppmedlemmarna stannar kvar i ämnet och undviker konflikter. Du kan skapa sådana slutna grupper på alla sociala medier. Men att välja en populär sociala medier plattform för att skapa gruppen säkerställer bättre deltagande.

3. Starta en Corporate ELearning Blogg
Utstationering regelbundna blogg uppdateringar och frågor får de anställda talar om online-utbildningsprogram. Företagets eLearning-blogg kan användas för att dela information, resurser, verktyg och råd till dina anställda. Om din blogg är konsekvent erbjuder dina läsare verkligt värde, kommer det att öka peer-to-peer interaktion och anställdas deltagande.

4. Skapa ett nyhetsbrev från ELearning
Ett månatligt företagsnyhetsbrev med tips, tricks och eLearning-uppdateringar kan hålla dina anställda engagerade. Varje nyhetsbrev kan fokusera på en annan utbildning. En catchy titel, bild, multimedia länkar och djärva färger gör nyhetsbrevet mer engagerande.

5. Uppmuntra diskussion om ett forum för e-learning av företag
Använda online-forum är idealiska för socialt lärande för att främja företagens eLearning inom din organisation. Det gnistor online diskussioner och debatter om online utbildning ämnen. Att ge din personal en plats där de känner sig bekväma att uttrycka sina åsikter och interagera med kollegor. Att bjuda in branschexperter till gästvärd q&a-sessioner på forumet är också en bra idé.

6. Upp din Hashtag Spel
Hashtaggar skapar intresse för ett ämne samt centraliserar kommunikation. Därför kan du skapa en unik hashtagg som är anpassad till
varumärkesbild och ämne hjälper dig att bli uppmärksammad på sociala medier. Alla tweets med hashtaggen visas i en söktråd och hjälper dig att marknadsföra ett live webbseminarium eller utbildningsevenemang. Det kommer att göra det möjligt för dina anställda att diskutera viktiga ämnen som diskuteras under evenemanget.

7. Be om feedback
Medarbetare vill idag att organisationen ska värdera sina åsikter. De måste känna att deras tankar och idéer betyder något. Feedback i företagets eLearning ger dig möjlighet att identifiera förbättringsområden ur en medarbetares synvinkel. Därför måste du bjuda in medarbetare att delta i undersökningar, omröstningar eller till och med genomföra fokusgrupper. Dessa aktiviteter ökar motivationen och engagemanget för att delta i eLearning-kursen.

Dessa är några enkla och billiga sätt att hjälpa dig att marknadsföra ditt företags eLearning-program och få dina anställda aktivt involverade i processen.

Lämna ett svar